Special Offer!!!

728x90 banner

Pages

Actually ape yang penting dalam mengukur kejayaan sepanjang kite hidup di dunia??
Ramai org kate untuk hidup senang kat dunia perlu ade duit,segala2nya memerlukan duit.adakah tanpa duit kita seorg yg gagal.
Opinion ana,ilmu adalah yang paling penting,tanpa ilmu tiada duit,tanpa ilmu tiada keredhaan dari Allah SWT.
Nak senang kat dunia memerlukan ilmu,nak senang kat akhirat memerlukan ilmu,nak kedua2nya mestilah ada ilmu jua.
So,mari beramai2 menuntut ilmu wahai saudaraku=)

MerEka rakAn, SahabaT dan PeJuAnG

Bertukaran Link Di Sini...

Shopping Di Amazon...

My Sponsor...

Perfume Original dengan Harga Murah!!!

468x60 banner

Mari Belajar Bahasa Syurga

Wednesday, March 3, 2010

Oh Indahnya...wEek eIGht



Assalamualaikum,

Lame sudah rasanya tak tulis apa2 dalam ni, maybe pasal ana kehilangan mood oleh kerana serangan manusia yang mabuk yang datang meluahkan kekecewaan dan kemarahannya pada ana. Tak cukup dengan itu, sempat pula dia menghantar balaci-balaci kononnya mahu spy kawasan ana jaga dan beristirehat(konon2nya mahu bikin ana 'Gempaq' la),keesokannya datang plak anggota polis yg dtg serbu tempat ana untuk check moto2 dan bersoal siasat. Entah btol, entah tidak, kononnya kedatangan polis tersebut adalah atas laporan oleh 'seorg' makhluk Allah. Tp ana nak tuduh sapa2 pon tak boleh, kerana buktinya tiada, apa yang mampu dilakukan oleh makhluk kerdil macam ana ni adalah bermohon pada Allah SWT supaya 'mereka2' yang di luar sana andainya ada niat buruk terhadap ana, semoga diberi hidayah olehNya, penentu setiap ketetapan dan maha berkuasa menentukan kepada siapa hidayahnya pergi.



Sudahlah, jemu ana nak membicarakan tentang kes2 khianat dan dengki mendengki macam ni, ana berbicara kat sini, kesannya takkan berhenti jugak, kerana apabila syetan di jadikan pendamping, maka sampai ke hari kiamat la kita umat Islam berbalah sesama sendiri. Baik kita berbalik pada tajuk yang ana dah tulis kat atas tu, Oh Indahnya...wEek eIGht. Seperti biasa pada sesi ni ana akan berkongsi tentang apa yang ana lakukan sepanjang week 8 lepas(22/2-28/2/10). Pada post yg lepas ana ada menceritakan tentang mini seminar bagaimana nak jual produk fizikal di internet yang dikendalikan oleh usahawan internet muda (Team Flarebiz), saudara Adly dan saudara zhafran. Hebatnya mereka ni sampai dah boleh buat produk internet sendiri, e-book malah sudah ada menerbitkan majalah online mereka sendiri iaitu majalah IM. So pada sesiapa nak review majalah ni boleh klik pada link di bawah:

http://www.majalahim.com/



And then 23 feb lepas ana ke Taman Sri Gombak utk mengikuti taklimat di Seven Layers Trading(if i'm not mistaken) utk mengikuti penerangan awal tentang perniagaan MLM bernama Stormreades Network Sdn Bhd. Bagaimana ana mendapat informasi tentang taklimat ni? Kenapa ana boleh tertarik selepas ana melihat pelbagai jenis perniagaan MLM yang muncul di Malaysia dulu hingga sekarang dan tidak kurang ramai juga menyertainya?? Antara sebabnya ialah ana mendapat informasi ini dari blog Irfan Khairi(Jutawan Internet) dan bertambah tertarik apabila membaca bahawa Dr IK sendiri telah menyertai bisnes MLM ini(pertama kali beliau join MLM) dan mendapat endorsement dari beliau sendiri. Mungkin boleh dibicarakan disini berlakunya konflik kepentingan kerana buku-buku karangan Dr IK juga di jual dalam StormReaders ni, tetapi itu tidak dapat menggugat penilaian ana apabila Dr IK menerangkan tentang potensi MLM ini kerana ianya diniagakan secara online dan menggunakan internet. Bermakna pelanggan kita bukan dari kawasan qariah kita atau daerah kita sahaja, tetapi meliputi seluruh rakyat Malaysia sehingga kepada global, itulah kuasa internet.



Maybe lepas ana tulis ni ramai yg akan berkata,"Taib tu,post yg lepas dok kutuk2 sistem MLM,tp skrang plak die sendiri yg berminat". Ingin ana tegaskan di sini bahawa pada post yg dahulu ana tidak mengutuk sistem MLM, tapi yg ana bicarakan di situ ialah tentang sistemnya sahaja, adakah selari dengan syariat Islam. Mengikut yg ana faham dari pembacaan dan review ana secara kasar, sistem ini diakui syariah compliance oleh panel syariahnya iaitu Ust Hj Zaharuddin dan Ust Zahazan. Nanti ana akan bicarakan lebih lanjut khas tentang StormReaders Network di post yg akan datang. Di sini ana selitkan link untuk e-store ana:

http://www.stormreaders.net/MdTaib

Antara yg terdapat di e-store ni ialah buku-buku agama dan motivasi dari ikon-ikon terkenal seperti Dato Dr Fadzilah Kamsah, Ustz Dato Siti Norbahyah, Ustaz Wan Akashah, Ustaz Zahazan, Ustaz Zaharuddin, Professor Izzi dan ramai lagi, termasuk buku-buku Dr Irfan Khairi. Kalau rasa malas nak membaca, boleh juga beli vcd atau cd untuk tatapan telinga kita. Sekurang2nya dengan mendengar kita akan dapat ilmu, apatah lagi dengan membaca. Tentang harga tidak usah dirisaukan, harganya adalah seperti di kedai2 buku yg lain, tiada terkurang, tiada terlebih, insyaAllah. Cuma apabila order, akan dikenakan charge untuk penghantaran sahaja. Di sini ada ditunjukkan senarai charge untuk kos penghantaran untuk buku ata vcd tersebut sampai terus ke rumah anda.

Kos Penghantaran Semenanjung Malaysia
Berat (g) Harga (RM)
0-999 5.00
1000-1999 6.00
2000-2999 7.00
3000-3999 8.00
4000-4999 9.00
5000-6999 12.00
7000-7999 13.00
8000-8999 14.00
9000-9999 15.00
10000-10999 17.00
11000-11999 18.00

Kos Penghantaran Sabah dan Sarawak
Berat (g) Harga (RM)
0-999 8.00
1000-1499 10.50
1500-1999 12.00
2000-2499 14.50
2500-2999 16.00
3000-3499 18.50
3500-3499 18.50
3500-3999 20.00
4000-4499 22.50
4500-4999 24.00
5000-5499 27.50

Juga di sini ana selitkan video dari StormReaders Network untuk tatapan umum=)

video

Seandainya ada apa2 pertanyaan tentang e-store ana atau berkaitan dengan StormReaders Network, bolehlah hubungi ana melalui email komeng131@gmail.com dan melalui phone ana 013-7013885. InsyaAllah ana cuba terangkan sebaik mungkin dan selagi ana terdaya.

"Sampaikan olehmu daripadaku walau sepotong ayat."(HR Bukhari)

Sekian dari ana untuk kali ini, sampai kita berjumpa lagi.
Wassalam.

'Beramal sambil Berniaga'

0 comments: